vineri, 29 iunie 2012

Un minister plin de mistere


MINISTÉR ~e n. 1) Organ central al administraţiei de stat, care conduce un anumit domeniu de activitate a statului. 2) Instituţie care reprezintă acest organ administrativ.

MISTÉR1, mistere, s.n. 1. Ceea ce este (încă) necunoscut, neînţeles sau descoperit; taină; secret.

Nu e un joc de cuvinte! Este concluzia pe care orice om de buna credinta o poate trage in zilele acestea cand nimic nu mai e valabil, cand vinovati de ce se intampla (vezi examenul de capacitate si masurile de rezolvare a problemelor ivite) sunt altii, cand totul este negat, indiferent de evidenta lucrurilor, cand oamenii valorosi sunt inlocuiti fara drept de replica , cand legile nu mai exista, doar de dragul d-lui Goe, ca sa nu ramana repetent.
Asa se face ca s-au mobilizat toate mam'marele, tanti Mitzele si mamitzicile sa-l duca pe "micut" la Bruxelles.
Daca se va dovedi ca a plagiat, va renunta la titlul de dr.(nu si la cel de prim-ministru), dar cine sa mai dovedeasca asta in conditiile in care ministrul de resort a pornit o lupta contra-cronometru demna de o cauza mai buna? Oare de ce? Ce resorturi il anima acum, cand mai are doar cateva ore de ministeriat? Ce spera , ce promisiuni i s-au facut? Mister total.
Ramane de vazut daca noi, cei multi (si prosti in viziunea lor) vom mai avea sansa de a trai intr-o tara normala in care doar valorile autentice sa fie recunoscute, in care legea sa fie respectata "de la vladica pana la opinca". Slabe sperante!